Voorbeelden van begeleidings-trajecten en projecten

Facilitatorsprogramma:  verantwoordelijk voor opleiden en begeleiden van groepen medewerkers in beginpunt worden van groei- en ontwikkeling. Resultaat: 80 medewerkers opgeleid tot facilitator om te werken vanuit de Bedoeling en met Bezieling

 

Teamcoaching: Meerdere teams begeleidt bij teamontwikkelingstrajecten voor visie-ontwikkeling, samenwerking, en professionalisering.

 

Coachingsprogramma: bij aantal scholen trainingsprogramma basisvaardigheden coachen voor leerkrachten ontwikkeld en uitgevoerd.

 

Management leergang: programma ontwikkeld en uitgevoerd voor top 100 managers van een grote gemeente. Aantal modules zoals verandermanagement zelf uitgevoerd.

 

Erkend talent programma: programma ontwikkeld voor erkende talenten bij een gemeente en een hoogheemraadschap om hen klaar te stomen voor veranderkundige opdrachten.

 

Professionalisering Projectmanagement: voor een tweetal gemeentelijke diensten een opleidingsprogramma ontwikkeld en gegeven voor projectmanagers en projectondersteuners

 

Focus Klant:  als procesmanager verantwoordelijk voor aansturing veranderbureau voor het begeleiden veranderingsproces leidend tot goedgekeurd reorganisatieplan met reductie 15% personeel. Resultaten: Implementatieplan, Cultuur- en Competentieprogramma en Top 10 programma, In- en ontvlechtingsplan nieuwe organisatie en Vizier Focus Klant (kernwaarden en competenties)